Menu

Europeerne kunne ikke skille mellom religion og kulturelt

Nov 27, 2014

En undersøkelse av den kinesiske Rites-kontroversen

canada goose jakke dame Den kinesiske Rites-kontroversen refererer til en oppvarmet uenighet mellom romersk-katolske misjonærer canada-goose-jakker som resulterte i oppløsning av en fremtredende klosterorden. I det 17. og 18. århundre kjempet romersk-katolske misjonærer med om å fordømme kinesiske ritualer som forfederdyrkelse. Etter hvert som katolsk makt ble redusert i Vesten, søkte Kirken å stramme sin kontroll over sine kirker i øst. Til slutt ble den kinesiske ryttekontroversen forårsaket av den katolske kirkes beslutning om å forandre fokuset på oppdrag fra spredning av evangeliet til sentralisering av kirkelige makt i Roma. canada goose jakke dame

canada goose victoria De første katolske misjonærer til Kina Fra begynnelsen vedtok den katolske oppdraget til Kina en strategi for inkulturasjon. Alessandro Valignano, som ble leder av Jesuit-oppdrag til Japan og Kina i 1573, personlig tilpasset seg kulturen til sine kinesiske verter. Historikeren Dana Robert aksepterer denne viljen til å akkulturere til kinesisk skikker og etikett som årsaken til at jesuittene var tillatt, og at keiseren K ‘ang hsi bestemte at europeerne’ ikke opphisse noen forstyrrelser i provinser, og heller ikke [deres doktrine] har en tendens til å opphisse seditionlet ingen fremover gi dem noen motstand. (1). ‘Valignanos etterfølgere fortsatte sin arv av inculturation. Matteo Ricci, som bosatte seg i Kina i 1583, overtok ikke bare kinesisk praksis, men levde selv som en konfuciansk lærer. Han oversatte mange kinesiske klassiske verker og skrev mange avhandlinger som forsøkte å overføre kinesisk konfucianisme med vestlig kristendom (2). Disse inkulturasjonsmetodene var svært vellykkede i Kina, men de var noe kontroversielle i Vest-Europa. canada goose victoria

canada goose herre Kirken skifter sin posisjon I midten av 1700-tallet vinket den katolske kirke i sin posisjon mot Jesuit-metoder for inkulturasjon i Kina. Dette skyldes i stor grad at det pavelige lederskapet i Roma kjempet for å forstå nøyaktig hvilken grad religion utgjorde i den kinesiske kulturpraksis som jødene møtte. Kirken ser ut til å være først og fremst opptatt av at kineserne ikke bringer sitt kristne vitne i fare ved å engasjere seg i hedensk religiøs praksis. I 1645 tok Kirken først et offisielt dekret om kinesiske ritualer. Juan Morales, en Dominikanske misjonær, skrev til den hellige Canada Goose outlet London Se for å få en avgjørelse om hvorvidt kinesiske konvertitter bør få lov til å fortsette å praktisere tradisjonelle kinesiske skikker, for eksempel forfedres ærbødighet og læreren Confucius som om visse språklige begrep som brukes av kristne til å referere til Kristus eller Den Hellige Treenighet, kan også brukes til konfucius eller til kinesiske herskere. Den dominikanske ordren var imot Jesuit-proclivity mot inculturation, så Morals brev hadde så naturlig en anti-kinesisk undertone som utledde at disse praksiser var iboende religiøse. canada goose outlet Ved å bruke Morales brev som sitt eneste bevis fordømte kirken Jesuks praksis for å la kineserne fortsette å praktisere deres tradisjonelle skikker. Likevel synes Kirkens avgjørelse å ha vært basert ikke på et ønske om å bevare toronto makt, men heller for å bevare integriteten til Kristen tro, for kirken hindret seg fra å herske over spørsmålet om språklig terminologi til flere kunne bli lært om sitt idiom og sann mening (3). canada goose herre

canada goose salg Kirkens regler til fordel for inkulturasjon Kirken i Roma tvang alle misjonærer til å overholde denne beslutningen. Men det ville snart drastisk endre sin holdning til Rites-problemet. I 1656 sendte Jesuit Martino Martini et brev til pave Alexander VII og hevdet at disse kinesiske tradisjonene ikke var religiøse seremonier, men bare sivile oppgaver som alle kinesere ble forventet å utføre. Etter å ha tatt hensyn til Martins brev (igjen uten å vurdere bevis fra motstridende synspunkt), reverserte Kirken sin tidligere beslutning, idet han hevdet at ‘de nevnte seremonier skal tillates kinesiske kristne’ fordi en slik ‘feiring synes å være bare sivil og politisk ( 4). Kirken med godkjenning av paven utgjorde videre at kinesiske konvertitter kunne til og med delta i overtroiske seremonier utført av hedningefolkene så lenge de ikke deltok, spesielt hvis de kristne bekjenner sin katolske tro (5). ). Snarere vil det bevare dem. Ikke forakt kinesiske måter fordi de er forskjellige fra europeiske måter. Snarere gjør alt du kan for å bli vant til dem. (7). ‘Kirken syntes å være svært støttende til inkulturasjon så lenge det ble spredt og ikke kompromitterte integrasjonen av evangeliet. canada goose salg

canada goose jakker dame Rom reverserer sitt dekret Men i 1704 vendte Kirken igjen sin beslutning, denne gangen tok en holdning mot jesuittene (8). Kirkenes nye posisjon skapte en slags maktkamp mellom paven og keiseren. Den kinesiske keiserens svar på denne herskingen var å forordne at alle misjonærer må være personlig godkjent av ham; Han ville bare tillate misjonærer å komme inn i Kina hvis han trodde at de ville følge Jesuit-øvelsen for å la kinesiske kristne beholde sine kulturelle tradisjoner (9). I 1707 utstedte kardinal Tournon (som var blitt sendt til Kina av pave Clement XI) et dekret som uttalt at de kinesiske ritualene ‘er uforenlige med tilbedelsen av den sanne Goose’, som bestemt av Den Hellige Ånd ‘ den ufeilbare veiledningen for kristne i forhold til troen (10). ‘ Han truet kristne som nektet å underkaste seg dette dekretet med uigenkallelig ekskommunikasjon. Kirken beholdt strenge opposisjoner mot inkulturering i mange år og hevdet at ‘det er krystallklart’ at de kinesiske ritualene ‘er positivt overtroisk’ og ‘iboende ulovlig og overtroisk’ (11). ‘ Kirken erklærte at alle katolikker skulle praktisere ensartede seremonier og ritualer, og at kristne seremonier og praksis ikke skulle lignes på hedningene i utseende (12). Mens kirken ikke strenge fulgte denne avgjørelsen i alle praktiske tilfeller, ble dens holdning til kinesisk inkulturasjon forpliktet til å være Palais-politikken til 1941 (13). canada goose jakker dame

canada goose jakke herre Hvorfor stod kirken mot inkulturasjon? Som Dana Robert indikerer, var den katolske kirkens strenge holdning til jesuittinkulturasjon i Kina, forårsaket av en sammenblanding av faktorer, hvorav noen ikke engang var direkte tilknyttet kinesisk Kristendommen alt. Mens jesuit-misjonærer sliter med å tilpasse kristendommen til en østlig kulturell kontekst, hadde den protestantiske reformasjonen splittet Europa, både religiøst og politisk. Når et ord kom til Roma, var de kinesiske kristne ikke strengt i tråd med katolske doktrinen og at misjonærene selv tilpasset seg den kinesiske kulturen, fryktet paven at de ville miste kontroll over den østlige kirken også. I sammenheng med montreal-hendelsene i Vest-Europa er det åpenbart at den katolske kirken var bekymret med mye mer enn bare å bevare integriteten til den kristne tro. canada goose jakke herre

canada goose jakke Hva burde den katolske kirke? S interesse for Rites-kontroversen virkelig vært begrenset til å bevare kristendommenes renhet, ville det ha anerkjent sin egen manglende evne til å fullt ut forstå kinesisk kultur. Som det fremgår av de tidlige Rites Controversy-dokumentene, verken kirken eller Jesuit-misjonærene som selv levde blant kineserne, men likevel kjempet for å nå enighet om hvor linjen mellom kinesisk borgerlig og religiøs praksis lå, kunne med sikkerhet si om bestemt kinesisk praksis ble praktisert ut av medborgerlige plikt, religiøs ærbødighet eller en uløselig kombinasjon av de to. Disse kinesiske kristne kunne da ha tatt ansvar for å kjenne hvordan kinesiske konvertitter kunne delta i kinesisk kultur uten å tarnisere sitt kristne vitne. Som urfolkskinesere ville disse kirkeledere ha vært bedre i stand til å tolke sin kultur enn misjonærer oppvokst i en vestlig s ociety. Dessuten ville deres avgjørelser ha vært langt mer troverdige enn de som Kirkens råd gjorde tusenvis av miles i Vest-Europa. Sannelig, en stor grunn til utrydding av vestlige misjonærer fra Kina i 1721 var at keiseren konkluderte med at selv om misjonærene hevdet å pålegge sin egen kultur på kineserne, var det ‘ikke en eneste vestlige som var kjent med kinesiske verker, og deres kommentarer [om kinesisk kultur] er ofte utrolige og latterlige (15). ‘ Kanskje ville keiseren ha vært mer minnelig hvis kineserne hadde fått en grad av autonomi over hvordan å tilpasse kristendommen til kinesisk kultur. canada goose jakke

canada goose Hva kan misjonærer lære av den kinesiske retten til kontroversi? Den kinesiske Rites Controversy lærer mye om tilstanden til vestlige forsøk på oppdrag i løpet av 1700-tallet. Det er tydelig at da den katolske kirken mistet makt i Vesten, endret fokuset i sin misjonær innsats fra å være først og fremst om spredningen av evangeliet til utenlandske kulturer uten å gå på bekostning av kristendommens renhet til å være opptatt av sentralisering av kirkelige makt i Roma. Jesuit misjonærer ble håpløst innblandet i denne kampen for makt som de forsøkte å tilpasse evangeliet til kinesisk kultur på en måte som urfolkets kinesere kunne forstå. Den kinesiske Rites Controversy indikerer at kanskje det største hindret mot vestlige misjonærer ikke bare i det 18. århundre Kina, men også rundt om i verden gjennom historien, er at vestlige og ikke vestlige kulturer sliter med å forstå hverandre. Europeerne kunne ikke skille mellom religion og kulturelt tradisjon når de handlet kineserne, og kineserne kunne ikke forstå hvorfor europeerne var så strengt imot deres tradisjoner. Denne manglende evne til å forstå utenlandske kulturer blir stadig mer komplisert, ettersom politiske faktorer blir forvekslet med debatten. Når kristne begynner på misjonær innsats over hele verden, må de være forsiktige med å følge Jesus ‘Strenge Kommisjonen i Matteus 28:19 20:’ Gå derfor og gjør disipler til alle nasjoner og døpe dem i Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånd, lærer dem å observere alt det jeg har befalt deg. ‘(16). Hvis kristne virkelig overholder denne kommandoen, vil deres forbrukerende ønske, og deretter kresne om å tilpasse evangeliet til utenlandske kulturer, bestemmes av et ønske om å bevare renhet av evangeliets budskap snarere enn den politiske kraften til menn.3 for år siden canada goose

canada goose victoria parka Skrevet den 3 juli 2012 klokka 16:07Happiness. Ingen avviser, disilkerer eller unngår glede selv, fordi det er glede, men fordi de som ikke vet hvordan de skal forfølge glede, opplever rationelt konsekvenser som er svært smertefulle. Det er heller ikke noen som elsker eller forfølger eller ønsker å skaffe seg smerte, fordi det er smerte, men fordi det oppstår situasjoner hvor det er vanskelig og smerte som gir ham en stor glede. For å ta et trivielt eksempel, hvilken av oss noensinne forplikter arbeidskrevende fysisk trening, bortsett fra å få noen fordel av det? Men hvem har noen rett til å finne feil med en Canada goose outlet fabrikk manJosh Wilmoth canada goose victoria parka

canada goose outlet 5 år siden fra North Carolina canada goose outlet

canada goose norge Takk for kommentaren. Jeg gjorde mye av forskningen mens jeg tok en klasse på historien om global kristendom. Jeg fant studien veldig opplysende; det utvidet mitt perspektiv mye.5 år siden canada goose norge

canada goose dame Flott artikkel. Jeg har aldri kjent mye om østlig kristendom. Takk for at du gir en fascinerende anaylsis! canada goose dame

canada goose jakker herre Vis detaljer canada goose jakker herre

canada goose trillium NødvendigeHubPages Device ID Dette brukes til å identifisere bestemte nettlesere eller enheter når tilgang til tjenesten, og brukes av sikkerhetsmessige grunner. Logg inn Dette er nødvendig for å logge på HubPages-tjenesten. Google Recaptcha Dette brukes til å forhindre bots og spam. (Personvernpolitikk) AkismetThis brukes til å oppdage kommentarer spam. (Personvernregler) HubPages Google AnalyticsDette brukes til å gi data om trafikk til nettstedet vårt, og alle personlig identifiserbare data er anonymisert. (Personvernregler) HubPages Traffic PixelThis brukes til å samle inn data om trafikk til artikler og andre sider på nettstedet vårt. Med mindre du er logget på en HubPages-konto, er all personlig identifiserbar informasjon anonymisert. Amazon Web ServicesDette er en cloud services plattform som vi pleide å være vert for vår tjeneste. (Personvernpolitikk) CloudflareDette er en cloud-CDN-tjeneste som vi bruker til effektivt å levere filer som kreves for vår tjeneste for å operere slikt som javascript, cascading stilark, bilder og videoer. (Personvernregler) FunksjonerGoogle Custom Search Denne funksjonen lar deg søke på nettstedet. (Personvernregler) Google MapsSome artikler har Google Maps innebygd i dem. (Personvernregler) Med Google AdSense Host APIThis-tjenesten kan du registrere deg for eller knytte en Google AdSense-konto til HubPages, slik at du kan tjene penger på annonser på artiklene dine. Ingen data deles med mindre du engasjerer seg med denne funksjonen. (Personvernregler) Google YouTubeSome artikler har YouTube-videoer innebygd i dem. (Personvernregler) VimeoSome artikler har Vimeo videoer innebygd i dem. Ingen data deles med Paypal med mindre du engasjerer deg med denne funksjonen. (Personvernregler) Facebook Logg innDu kan bruke dette til å strømlinjeforme påminnelse for, eller logge på Hubpages-kontoen din. Ingen data deles med Facebook med mindre du engasjerer deg med denne funksjonen. (Personvern) MavenThis støtter Maven-widgeten og søkefunksjonen. (Personvernregler) MarkedsføringGoogle AdSense Dette er et annonsenettverk. (Personvernregler) Google DoubleClickGoogle gir annonsetjenesteknologi og kjører et annonsenettverk. (Personvernregler) Index ExchangeThis er et annonsenettverk. (Personvernpolitikk) Sovrn Dette er et annonsenettverk. (Personvernregler) Facebook-annonser Dette er et annonsenettverk. (Personvernregler) Amazon Unified Ad Marketplace Dette er et annonsenettverk. (Personvernregler) AppNexusDette er et annonsenettverk. (Personvernregler) Openx Dette er et annonsenettverk. (Personvernregler) Rubicon ProjectThis er et annonsenettverk. (Personvernregler) TripleLiftDette er et annonsenettverk. (Personvernregler) Si MediaWe-partner med Say Media for å levere annonsekampanjer på nettstedene våre. (Personvernregler) Remarketing PixelsVi kan bruke remarketingpiksler fra annonseringsnettverk som Google AdWords, Bing Ads og Facebook for å annonsere HubPages-tjenesten til folk som har besøkt våre nettsteder. KonverteringssporingspikslerVi kan bruke konverteringssporingspiksler fra annonseringsnettverk som Google AdWords, Bing Ads og Facebook for å identifisere når en annonse har medført ønsket tiltak, for eksempel å registrere seg for HubPages-tjenesten eller publisere en artikkel på HubPages Service. (Privacy Policy) ComscoreComScore er et mediemålings- og analyseselskap som tilbyr markedsføringsdata og analyser til bedrifter, media og reklamebyråer og utgivere. Ikke-samtykke vil resultere i at ComScore bare behandler obfuscated personlige data. (Personvernregler) Amazon Tracking PixelSome-artikler viser Amazon-produkter som en del av Amazon Affiliate-programmet, og gir denne trafikkstatistikken for disse produktene (Personvernregler) canada goose trillium.

Buy Ivermectin

Please help keep the presses rolling:

Support The Indypendent‘s year-end fund drive today! Our goal is to raise $50,000, our largest ask ever. We are already halfway there. With your help, we can raise the rest and do more great work in 2024. 

Click here to contribute!